Wandelen en fietsen

Rondom La Cipière zijn vele wandelpaden. Vanuit het huis loop je zo het bos en de velden in. Er zijn vele gemarkeerde als ook ongemarkeerde paden en wegen. De rustige landwegen zijn ideaal voor mensen die de omgeving per fiets willen ontdekken. De eigenaren helpen u graag op weg met fiets en wandelkaarten van de omgeving. Ze verkennen de omgeving zelf ook vaak te voet of op de fiets en kennen daardoor vele mooie plekken.

Landschap met verrassingen

Het wandelen en fietsen in deze omgeving is erg afwisselend en soms krijg je onverwachte uitzichten, zoals hier vanuit de bossen van Château Commarque richting het kasteel van Laussel. Commarque is tevens ook te bezoeken en houd het midden tussen een ruïne en kasteel.

Wandelen

De omgeving is erg gevarieerd. Je wandelt door vele bossen en waar deze even ophouden zijn open velden die een weids uitzicht bieden. Er zijn veel verschillende gemarkeerde routes in de omgeving. Via onderstaande website kun je de routes zoeken.
NAAR WEBSITE

Wielrennen en fietsen

De vallei van de Vézère rivier en de omliggende heuvels bieden vele mogelijkheden voor het maken van korte en lange fietstochten. Er zijn talloze rustige kleine wegen die u langs de prachtige landschappen voeren. Voor de liefhebbers van de racefiets zijn er routes te vinden via Garmin en Routeyou, geplaatst door de vele anderen. Ook mensen die in bezit zijn van een elektrische fiets kunnen genieten van de routes die zijn te volgen met routebordjes en kaart.
NAAR WEBSITE

Mountainbiken

De vele paden door de bossen zijn ook geschikt terrein voor mountainbikers. Het is er rustig en als je geluk hebt zie je zelfs wat wild zoals herten of everzwijnen.

Mountainbiken

In de omgeving zijn vele gemarkeerde MTB routes te vinden. Deze paden zijn van verschillende moeilijkheidsgraad en lengte. Het ene pad is duidelijk aangegeven en voor de ander moet je goed opletten. Kortom, voor ieder wat wils.
PDF

Wandelen met ezels

Op een paar honderd meter afstand van ons vandaan woont Henri Poilane. Hij heeft ezels te huur voor wandeltochten. De ezels kunnen bagage dragen of kleine kinderen, maar zijn bovenal leuke wandelgenoten.
NAAR WEBSITE

Paardrijden

Het gebied van de Perigord Noir leent zich uitstekend voor het maken van tochten te paard. Er zijn een aantal maneges in de buurt die pony- en paardrijtochten organiseren. Deze maneges liggen binnen een straal van 10 km van La Cipière. Hieronder een link naar een van deze maneges.
NAAR WEBSITE