Kanoën en Zwemmen

De rivieren de Vézère en Dordogne doorsnijden de Perigord Noir en op vele plekken kan je beginnen aan een mooie kanotocht. Voor zwemliefhebbers is er een klein meer met een zandstrand dichtbij.

Kanoën Vézère

Tussen Montignac en Les Eyzies is het rustig kanoën en erg mooi. Je passeert vele steile rotsen, mooie bruggen en er zijn her en der strandjes om even lekker te pauzeren. Een mooie en aangename tocht.
NAAR WEBSITE

Zwemmen in de Vézère

Langs de rivier zijn er enkele plaatsen waar je een verfrissende duik kunt nemen en kunt genieten van de natuur. De plek op de foto ligt dichtbij huis, recht tegenover La Roque St Christophe. Daarnaast kunt u ook zwemmen bij het centrum van Les Eyzies, waar u onder de bomen kunt liggen op het gras langs de rivier. Hier zijn verschillende picknickbankjes aanwezig voor een relaxte middag.

Meertje van Tamniès

In dit meertje kun je heerlijk zwemmen en in de zon liggen en bovendien ligt het op 10 minuten rijden van La Cipière. Er is een café met terras en EHBO post. Er is zelfs een opblaasbaar obstakel parcours in het water, tegen een lage entree prijs.
NAAR WEBSITE

Kanoën Dordogne

De Dordogne ligt wat verder weg, op ongeveer 30 minuten rijden. De rivier is echter groter en er zijn meer stadjes en kastelen gelegen dichtbij de rivier. Dit zorgt voor soms spectaculaire uitzichten. De foto laat de brug over de rivier zien nabij Château Castelnaud.
NAAR WEBSITE