Voor kinderen

Voor gezinnen met kinderen is er in de Perigord Noir veel te beleven. Naast de kastelen en stadjes die bezocht kunnen worden zijn er namelijk ook activiteiten speciaal gericht op kinderen of jeugd. Denk aan een prehistorisch park, klauteren in de bomen of een kleinschalig avonturen park. Maak er samen een leuke en onvergetelijke vakantie van.

Le Conquil

Le Conquil is een activiteiten park nabij Saint-Leon-sur-Vézère. Er is een mooi klimbos waar je kan tokkelen tussen de bomen. Daarnaast is er een prehistorische schuilplaats onder de rotsen welke nog tot in de Middeleeuwen werd gebruikt. Tot slot is er een wandeling langs dinosauriërs en kom je meer te weten over het ontstaan van deze dieren.
NAAR WEBSITE

Prehisto Parc

In de omgeving zijn veel prehistorische vindplaatsen en enkele kleinschalige parken spelen daar op in. Zo is er in het dorpje Tursac, gelegen op 5 km van La Cipière, een préhisto-parc. Er wordt uitleg gegeven hoe de prehistorische mens leefde te midden van natuur wilde dieren. Kinderen kunnen hier zelf een vuurtje maken of leren jagen op prehistorische wijze.
NAAR WEBSITE

Univerland

In het stadje Le Bugue, op 17 km afstand, ligt Univerland. Het park bestaat uit vier verschillende onderdelen: een aquarium, een prehistorisch labyrint, een klimparcours en minigolf. Het aquarium is erg groot en heeft bijvoorbeeld alligators. Mooie bestemming voor een middag weg.
NAAR WEBSITE

Le Bournat

Le Bournat ligt naast Univerland in het dorpje Le Bugue. Het is een park met oude ambachten, een nagebouwd dorpje met windmolen, kinderboerderij en oude spelletjes en attracties. Vooral erg leuk voor gezinnen met jonge kinderen.
NAAR WEBSITE

Les Bois des Lutins

Nabij Le Bugue ligt het Les Bois des Lutins, een speelparadijs voor kinderen. Ze kunnen er parcoursen tussen de bomen afleggen, in boomhutten klimmen en spelen op de springkussens. Een gezellige dag met de hele familie!
NAAR WEBSITE