Grotten

De regio staat bekend om de vele grotten en prehistorische woonplaatsen, de zogenaamde abri's. Vrijwel nergens anders in de wereld zijn er zoveel vondsten gedaan van onze verre voorouders. Laat uw vakantie niet voorbij gaan zonder een van de volgende plekken te bezoeken.

De grotten van Lascaux

In Montignac liggen de beroemde grotten van Lascaux, waar schilderingen van ongeveer 15.000 voor Chr. zijn ontdekt in de jaren '40. De originele grot is niet meer toegankelijk voor het publiek maar daar voor in de plaats is een groot modern bezoekerscentrum waar de grot tot op de kleinste details is nagemaakt.
NAAR WEBSITE

Grotte de Rouffignac

De grot van Rouffignac (op 25 minuten rijden) is een grot met originele rotsschilderingen en graveringen van rond de 14.000 jaar oud. In tegenstelling tot andere grotten (zoals die van Font de Gaume in Les Eyzies) mogen hier relatief veel mensen naar binnen per dag en is het daarom voldoende om rond 9-10 uur bij de kassa te zijn (in het hoogseizoen). Met een elektrisch treintje rijdt je de grot in en kun je je verwonderen over de prehistorische tekeningen van mammoeten en herten.
MEER INFORMATIE

Gouffre de Proumeyssac

Deze gouffre wordt ook wel de Kathedraal van Kristal genoemd en ligt nabij Le Bugue. Een 'gouffre' is een grote ruimte onder de grond, waar kalkafzettingen hebben gezorgd voor vele stalactieten en stalagmieten. Het bezoek duurt ongeveer 45 minuten en de kleine lichtshow maakt het bezoek nog specialer.
NAAR WEBSITE

Grotte du Grand Roc

Aan de overkant van de Vézère rivier in Les Eyzies zijn enkele grotten te bezoeken. Eén daarvan is Le Grand Roc. Hier hebben zich vele stalactieten en stalagmieten gevormd door het naar beneden druppelende water. Het bezoek kan worden gecombineerd met Laugerie Basse dat net naast de grotten ligt en een zogenaamd 'village trogloditique' is.
MEER INFORMATIE

La Roque St Christophe

Op maar enkele kilometers van La Cipière ligt deze abri welke duizenden jaren bewoond is geweest. Door haar natuurlijke vorm bied ze beschutting en veiligheid. Er zijn oude huisjes en werktuigen herbouwd zodat deze tijden weer een beetje tot leven komen. Vanaf 'La Roque' heb je prachtig uitzicht over het dal van de Vezère.
NAAR WEBSITE

La Madeleine

La Madeleine (op 10 min. afstand) ligt aan de oever van de Vézère en is een (pre)historische woonplaats onder de rotsen. Enkele gebouwen zijn nog intact waardoor je het leven van vroeger in dit dorpje goed kan inbeelden. Er is ook prachtig uitzicht op de rivier.
MEER INFORMATIE

Nationaal Prehistorisch Museum

In dit museum in Les Eyzies (6 km) kom je alles te weten over de prehistorische vondsten die zijn gedaan in de omgeving van het dorp. 200 meter verderop ligt een groot museum dat zich ook bezig houdt met onderzoek naar de prehistorie.
MEER INFORMATIE