Kastelen

Verspreid door de Dordogne staan 1001 kastelen die het bezoeken meer dan waard zijn. Sommige zijn rijk gedecoreerd en hebben prachtige tuinen. Anderen zijn niet veel meer dan grote ruïnes, waar de tijd heeft stilgestaan.

Château Commarque

Het kasteel van Commarque (op 10 minuten rijden) houdt het midden tussen een ruïne en een kasteel. Het is mooi gelegen in de bossen, op de overgang van een heuvel naar een klein dal. Het is er nooit echt druk en daarmee een ideale bestemming dichtbij huis.
NAAR WEBSITE

Maison Forte de Reignac

Dit kasteel is gebouwd langs het dal van de Vézère (op 10 minuten rijden) en dateert uit de 16e eeuw. Het is gebouwd onder een grote overhang van rotsen en dit maakt het heel bijzonder, bijna uniek in Frankrijk. Er zijn nog vele meubels en schilderijen aanwezig in de vertrekken en bovenop het kasteel is een mooi uitzicht over de directe omgeving.
NAAR WEBSITE

Château de Losse

Tijdens een kano-tocht vanuit Montignac kan dit kasteel niemand ontgaan. De muren en torens stijgen uit boven de rivier de Vézère en bieden een mooi uitzicht op de omgeving. De tuin tenslotte is strak onderhouden en vormt samen met het kasteel zelf een mooi geheel. Het kasteel is niet groot en ligt op 10 kilometer van La Cipière.
NAAR WEBSITE

Manoir St Leon

De toren (12e eeuw) en het landhuis (15e eeuw) van Saint-Léon-sur-Vézère (10km van La Cipière) vormen een prachtig architectonisch ensemble. Rijke meubels, evenals verschillende muziek, kruiden en fantastische dieren uit de Middeleeuwen collecties. De schitterende leien daken en de loopbrug van de toren zijn volledig toegankelijk en bieden een prachtig zicht op het dorp. De tuin herbergt een opmerkelijke gigantische ceder.
NAAR WEBSITE

Château de Campagne

In het kleine dorpje Campagne (op 15 minuten met de auto) staat een prachtig kasteel met tuinen. Er zijn veel monumentale bomen, een beekje en alles is zeer goed onderhouden. Het landgoed is ook het startpunt voor wandelingen in de nabijgelegen bossen. Het kasteel zelf is niet toegankelijk maar de tuin wel. Entree is gratis.
NAAR WEBSITE

Château de Castelnaud

Evenals Beynac ligt kasteel Castelnaud (op 35 min rijden) verheven op een rots boven de Dordogne rivier. Het is onderdeel geweest van de lange twisten tussen de Fransen en de Engelsen in de Aquitaine regio tijdens de 100 jarige oorlog. Het is levendig ingericht zowel binnen als buiten.
NAAR WEBSITE

Château de Beynac

Voor wie iets verder wilt rijden (30 minuten) is Beynac een aanrader. Hoog verheven boven de Dordogne rivier ligt dit grote 12e eeuwse kasteel. De inrichting is enigszins kaal maar het uitzicht des te mooier. Na het bezoek kun je afdalen naar het dorpje dat aan de voet ligt van het kasteel.
NAAR WEBSITE

Château Milandes

Dit kasteel uit de 15e eeuw is gebouwd door de heren van Castelnaud, die in een nabijgelegen kasteel woonde. Het is gebouwd als woonkasteel en daardoor erg fraai. Hoogtepunt zijn de tuinen met strakke gazons en de bloemrijke borders. Het kasteel is bekend geworden doordat de actrice en entertainer Josephine Baker er woonde in het midden van de vorige eeuw. Er is dagelijks een roofvogelshow. Milandes ligt aan de rivier de Dordogne op 35 minuten rijden.
NAAR WEBSITE

Château de Fénelon

Gelegen ten zuiden van Sarlat aan de Dordogne ligt dit prachtige middeleeuwse kasteel, op 40 minuten rijden van La Cipière. Het is rijk ingericht en kent een interessante geschiedenis. Vanaf het terras is een prachtig uitzicht op de Dordogne vallei.
NAAR WEBSITE

Château Hautefort

Hautefort is een bijzonder kasteel met rondom een fraai onderhouden tuin met prachtig uitzicht op de omliggende heuvels. Echt voor de liefhebbers, het is namelijk wat verder weg (ongeveer één uur rijden) maar is zeker een bezoek waard.
NAAR WEBSITE