Tuinen

Naast alle kastelen zijn in de omgeving van La Cipière ook verschillende prachtige tuinen die kunnen worden bezocht. De ene tuin is strak en symmetrisch, de ander vol zwierende paden en onverwachte doorkijkjes. Vaak geven de tuinen een prachtig uitzicht op de omgeving.

Jardins suspendu de Marqueyssac

De tuinen van Marqueyssac zijn gelegen tegenover Castelnaud, aan de andere oever van de Dordogne rivier. Dit is ongeveer een halfuur rijden vanaf La Cipière. Een ongelooflijke hoeveelheid buxus planten wordt in de tuin secuur bijgehouden in allerlei vormen en maten. Het flinke terrein verken je al wandelend, waarna je via verschillende routes uitkomt bij het Belvedère. Hier is een prachtig uitzicht op de Dordogne en in de verte het mooie dorpje La Roque Gageac.
NAAR WEBSITE

Jardins d'Eyrignac

De tuinen van Eyrignac bieden het klassieke Franse plaatje: strak gesnoeide hagen en prachtige zichtlijnen. Dit alles op ongeveer 30 minuten rijden verwijderd. Eyrignac is ingedeeld in verschillende kleinere tuinen een eigen sfeer, waarin de vele bloemen en bomen een grote rol spelen.
NAAR WEBSITE

Château de Campagne

In het kleine dorpje Campagne (op 15 minuten afstand) ligt een prachtig kasteel met landgoed waar je heerlijk kunt rondwandelen. Er staan monumentale bomen en alles is piekfijn onderhouden. Het landgoed is ook startpunt voor wandelingen in de nabijgelegen bossen. Het kasteel zelf is niet toegankelijk maar de tuin wel, de toegang is gratis.
NAAR WEBSITE

Jardins de l'Imaginaire

In tegenstelling tot de andere tuinen in de regio zijn de Jardin de l'Imaginaire relatief nieuw (jaren '90) en ontworpen door internationale architecten. Een wandelpad voert de bezoeker over het 6 hectare grote terrein langs verschillende kleine tuinen, ieder met een eigen karakter. Fonteinen, een pergola van rozen, watervalletjes, prachtig uitzicht op het stadje Terrasson...het komt allemaal voorbij. Het bezoek aan de tuin kan goed worden gecombineerd met een bezoek aan het historische stadje Terrasson.
NAAR WEBSITE

Jardin Panoramique Limeuil

Daar waar de Vézère rivier in de Dordogne stroomt, ligt het dorpje Limeuil (op 30 minuten van La Cipière). Vanaf de rivier gaat de straat steil omhoog de rots op. Hierboven is de panoramische tuin van Limeuil gelegen, op de plaats van een oud kasteel. De tuin is geheel zelf te bezoeken, met educatieve en interactieve elementen. Voor kinderen is er bijvoorbeeld een speurtocht en zijn er workshops. De tuin is niet zo groot, maar is een bezoek meer dan waard.
NAAR WEBSITE