Stadjes

De Perigord Noir kent vele kleine dorpjes en stadjes welke een bezoek meer dan waard zijn. Mooie oude stadjes zoals Sarlat en Montignac zijn levendige plaatsen vol monumenten en bruisende markten. Daarnaast zijn er veel andere kleinere dorpen, leuk voor een kort bezoek.

Sarlat la Canéda

Sarlat (op 25 minuten rijden) is een mooi bewaard gebleven Middeleeuwse stad waar veel toeristen op af komen in de zomerperiode. Het centrum is voor een groot deel autovrij en biedt vele leuke winkels en restaurants. Enkele bezienswaardigheden zijn het Manoir de Guisson of de Sainte Marie kerk welke een glazen lift heeft naar de top vanuit waar je uitkijkt over de stad. Kortom, genoeg te zien en te beleven.
NAAR WEBSITE

Montignac

Montignac (op 20 minuten rijden) is een kleine levendige stad aan de oevers van de rivier de Vezère. Naast een bezoek aan de grotten van Lascaux is er nog veel meer te beleven. In juli bijvoorbeeld is er een muziekfestival. Vanuit heel de wereld komen muziekgroepen samen voor dit evenement.
NAAR WEBSITE

Saint-Leon-sur-Vézère

Saint-Leon behoort tot een van 'Les plus beaux villages de France' en is daarmee klein maar fijn. Leuk om een rondje te lopen door de smalle straatjes en dan weer terug langs de rivier. Er zijn enkele goede restaurants en leuke barretjes. Het dorp is tevens het beginpunt van veel kanotochten en aan de overkant van de rivier ligt het avonturen park Le Conquil. Deze laatste is een echte aanrader. Het dorpje ligt op 10 minuten rijden.
NAAR WEBSITE

Les Eyzies

Les Eyzies is gelegen op 10 minuten afstand van La Cipière, aan de oever van de Vézère rivier. Het dorpje is klein maar wel een bezoek waard, mede vanwege het feit dat hier in de nabijheid veel prehistorische vondsten zijn gedaan. Het dorpje herbergt daarom onder andere het Nationale Prehistorische museum. Daarnaast zijn er enkele cafés, restaurants en kleine winkeltjes.
NAAR WEBSITE

Terrasson

Mooi stadje op 30 minuten rijden van La Cipière, gelegen langs de Vézère tegen de helling van de omringende heuvels. Een oude brug steekt de rivier over, waarna je de oude burcht kunt beklimmen. Hier heb je prachtig uitzicht. Meerdere winkels, restaurants en cafés maken het tot een levendige plek.
NAAR WEBSITE

Domme

Een van de mooiste dorpen van Frankrijk is gelegen op een klif boven de Dordogne rivier (30 minuten afstand van La Cipière). De verdedigingsmuur is nog grotendeels intact, net zoals de oude stadspoorten. Vanaf de klif is er prachtig uitzicht over de Dordogne en de dorpen en kastelen langs deze rivier.
NAAR WEBSITE